Blog

Web Sitesi Tasarımı Nedir?

Web Sitesi Tasarımı Nedir?


Estetik ile ilkçağlardan bu yana insanların önem verdiği kurallardan ve gerçeklerden oluşan bir kavram olarak sıklıkla karşılaşıyoruz. Estetik özellikleri yüksek olan bir şeye karşı duyduğumuz haz ve merak duygusu bizi yönlendiriyor ve o şeye karşı daha sevgi dolu ve hoşgörülü olmaya başlıyoruz. Sanatsal faaliyetlerdeki estetik gözün değeri de buradan gelmektedir. Sanatçılar estetik değerlerden uzak eserler ürettiği takdirde toplumda herhangi bir tepki alması güçtür. Yine aynı şekilde dijital dünyada ve teknoloji dünyasında estetik yargılar halen geçerliliğini korumaktadır. Sanatta ve yaşamda güzellik, yine internette ve teknolojide de güzellik olmuştur. İnternet teknolojilerinin daha da yükselmesiyle başlayan süreç, çok iyi ve profesyonel web sitesi tasarımı yapmaya kadar gitmiştir.


Tasarım fikirleri, uygulamaları ve estetik kaygılarıyla birlikte harmanlanan, belirli bir amaç doğrultusunda hareket eden, bu amacın içerisinde düzenlenen, değiştirilen ve en iyi hale getirilen web siteleri artık tasarlanmış olur. Bu tasarımın çıktıları sonucunda internet sitenizi rahatlıkla kullanabilir ve istediğiniz şekilde şekillendirebilirsiniz. Artık domain ve hosting işlemlerinden sonra internet sitesini dünyaya açabilirsiniz. Web tasarımı tüm bu işlemlerden önceki en önemli evredir. Bir fikrin, bir vizyonun veya bir işletmenin web sitesinin hayata geçirilmesi için bazı parametreleri belirlenmeli ve belirli bir plan doğrultusunda tasarlanmalıdır. Belirli ana hatlar oluşturarak bunları uygulamak gerekir. Genel olarak belirli ana hatları sıralamak gerekirse:


             • Düzenlilik: Grafik ve metinlerin düzenli olması, görsellerin uyumlu olması, boyutlarının şaşmaması ve aranılan bilgiyi en iyi şekilde bulmayı tarif eder. Sayfanın bütünlüğünü korumak, mantıklı şekilde sıralamak ve gereksizlikten uzak bir tasarım her açıdan kullanıcı deneyimini yükseltir.


             • Renk: Renk seçimleri özellikle kurumsal firmalarda nispeten kolaydır. Çünkü kurumları yansıtan kurumsal kimlikte ve logoda kullanılan renkler, web siteleri için de kullanılabilir. Bu da hem marka imajını en iyi şekilde yansıtır hem de uyumluluk problemleri oluşturmaz. Öte yandan web sitesi tasarımı yaptırmak isteyen kişiler de kendi renklerini belirleyebilir ve tasarımda bunlar uyumlu bir şekilde uygulanabilir.


             • Fontlar: Fontlar da yine kurumsal kimlikte de belirlendiği üzere kullanılabilir. Fontun kalitesi direkt olarak müşterilerin okuma alışkanlıklarına ve dikkatlerine oynamaktadır. Okunaklı bir font her açıdan çok mantıklıdır.

              
             • İçerik: İnternet sitesinde kullanılan içerikler her açıdan kullanıcıyı besler. Görselliği destekleyen en önemli unsur olan içerikler, heves uyandırmalı ve kişinin satın alma kararlarını etkilemelidir. Anahtar kelime ve SEO uyumu bu içerikler içerisinde uygulanmalıdır.


Görüldüğü gibi pek çok farklı unsuru barındıran web sitesi tasarımı süreci, özellikle danışman firmalar tarafından titizlikle yürütülür. Kabiliyeti yüksek bir ekiple birlikte tasarlanan sitelerin, her açıdan işinize katkı sağlayacağı açıktır. Profesyonel anlamda kullanımı yüksek, hizmeti en iyi şekilde anlatan ve ürün satılmasını sağlayan her web sitesi başarılı bulunmaktadır.

Sosyal Medyada Paylaş:
izmir web tasarım