Blog

Web Sitesi Nedir ve Ne İşe Yarar ?

Web Sitesi Nedir ve Ne İşe Yarar ?

Web sitesi ifadesi günlük hayatta birçok yerde karşımıza çıkan bir terimdir. İnternet üzerinden ziyaretçilerine yazılı, görsel ve animasyon şeklinde bilgi akışı sağlayan her türlü içeriğe web sitesi denir. Ürün ya da hizmetlerinde kullanıcılara ulaşmasında oldukça etkili bir yöntem türüdür. “Web” birbiriyle bağlantılı internet üzerinde çalışan ve "www" ile başlayan internet sitesi adreslerindeki sayfaların görüntülenmesini sağlayan servis ağıdır. “www” açılımı ise “world wide web” olarak bilinmektedir.

Aklınıza gelebilecek her türlü içerikte bir web sitesi sahip olabilirsiniz ancak tüm dünyada en çok kullanılan web sitesi içerikleri, online satış siteleri, haber siteleri, tanıtım siteleri, oyun siteleri, kurumsal web siteleri, tanıtım siteleri olarak bilinir. Biz izmir web sitesi olarak tam da burada devreye giriyoruz. Profesyonel ekibimiz ile markanıza has, kullanışlı ve özgün web siteleri tasarlıyoruz. Bir web sitesi ve iyi bir tasarım, küçük büyük fark etmeksizin akla gelebilecek tüm iş kollarında, tüm işletmeler ve markalar için son derece önemlidir. Unutulmamalıdır ki bir web sayfası ve web tasarımı iyi olduğunda, sayfanıza gelen ve ziyaret eden potansiyel müşterileri o web sitesinde tutma ihtimalini arttırır. İzmir web olarak uzun yıllar edindiğimiz deneyimler ile sizleri en iyi şekilde temsil edecek dikkat çekici web siteleri tasarlıyoruz. Müşterilerin etkileşimde bulunması, sizin herhangi bir ücret ödemeden yaptığınız bir reklam çeşidi olacaktır. Biz izmir web sitesi olarak tüm bunları en detaylı şekilde inceliyoruz ve sizlere modern ve etkili bir web tasarımı ortaya koyuyoruz.

İyi Bir Web Sitesi Nasıl Olmalıdır ?

Bir işletme için iyi tasarlanmış bir web sitesi çok önemlidir. İyi bir web sitesi öncelikle her zaman işletme, firma ya da ilgili markanın ihtiyaçlarını karşılamak için olmalıdır. Web sitesinde sergilenecek olan ürünler ya da hizmet hedef kitleye uygun biçimde olmalıdır. İzmir web, sizlerle iletişime geçerek ve detaylı bilgiler alarak bunları sizin yerinize düşünecek ve ihtiyacınız olan en uygun hizmeti verecektir. İyi bir web sitesi tasarımında üç olmazsa olmaz unsur vardır. Bunlar tasarımın anlaşılabilir, kullanışlı ve cezbedici olmasıdır. İzmir web tüm bu özellikleri barındırmaktadır. Bir web sitesinin önemli amaçlarından biri ziyaretçi girer girmez gözlerini yormadan anlaşılabilir bir çerçevede olmasıdır. Müşteri siteye girdiği anda ana sayfasında ne hizmeti veriliyor ise kısa, öz ve anlaşılır şekilde hemen onu görmelidir. İzmir web sitesi birçok renk seçenekleri ve çekici tasarımları ile markanıza en uygun imajı oluşturur. İyi bir web sitesinde verilen hizmet müşteriye satılmalıdır. Verilen hizmetin çok kullanışlı, yararlı, gerekli olduğundan bahsedilmelidir. Bilinmelidir ki bir web sitesinin en önemli yeri ana sayfasıdır. Burası oldukça cezbedici olmak zorundadır. İzmir web sitesi  hem içerik, kodlama, hem de uyumlu renkler kullanarak tasarladığı web siteleri ile hedeflenen müşteri trafiğini sağlar Müşteri sayfaya girdiği ilk anda bura ile karşılaşacak ve burada göz yoran, hizmet ile alakalı olmayan, çok fazla ve küçük yazıların yer almayacağı bir yer olmak zorundadır. Web sitenizi ziyaret eden kişilerin dikkatini çekebilmek adına ve müşterilerin sayfada daha fazla kalabilmesini sağlamak için ana sayfanızın ziyaretçilerin ilgi alanına hitap edecek içeriklere, düzenli bir yapıda ve kolay okunabilir olması gerekir. Tüm bunlara sahip bir web sitesine sahip olmak için izmir web ile iletişime geçebilirsiniz.

Ana Sayfanızda Mutlaka Olması Gereken 5 Unsur

Logo: Sayfa açılır açılmaz dikkat çekebilmesi adına ve web sitesine giriş sembolü olarak en doğru yere logo konulmalıdır.

Başlık: En fazla 5 saniye içinde ziyaretçilerinize ne ile ilgili olduğunu anlatabilmeli. Bu yüzden anlaşılır ve açık olmak zorundadır.

Menü: Ziyaretçilerinize diğer sayfalara yönlendirecek bir menü şart.

Görsel: Görseli olmayan bir ana sayfa düşünülemez. Görseller insanların dikkatini çekici ve akılda kalıcıdır. İlk bakıştaki ilk intibayı görseller sağlar. Seçeceğiniz resim, kısa dikkat çekici bir video ya da diğer görseller duygulara hitap eden ve aktiviteye imrendiren özelliklere sahip olmalı. Herkesin görmekten bıktığı görselleri tercih etmemelisiniz.
 

Sosyal Medyada Paylaş:
izmir web tasarım