Blog

Özel Kodlama mı Hazır Yazılım mı?

Web sitenizin kalitesi çalıştığınız Web Tasarım Firmasında'ki yazılımcının yazılım kalitesi kadardır! Firmayı tanıyor olabilirsiniz, ancak sitenizin mimarisini geliştirecek kişiyi tanıyor musunuz?

Bizlere en çok sorulan ve kafa karışıklığı yaratan sorulardan bir tanesi de "Özel yazılımlı web sitesi mi yoksa hazır sistem mi daha iyidir?. Bu soruya net bir cevap vermek zordur. 17 senelik tecrübemize dayanarak sizleri bilgilendirmek istedik. 

Bu konuya şu şekilde yaklaşmak gerekiyor. Web sitesinden beklentiniz ve bütçeniz nedir? Eğer yatırım yapacağınız ve 36 aylık süreçte firmanızı büyütmek, geliştirmek, marka bilinirliğini arttırmak istiyorsanız almanız gereken yol ile "sadece web sitem olsun" ihtiyacını aynı şekilde değerlendiremeyiz. Bütçemiz az ve gelir beklentimiz yok ise, en iyi web sitesi, en ucuz olandır. SEO hizmeti ( Google gibi arama motorlarında üst sıralarda olabilme hizmeti ) alıp, online ticaretimizi arttırmak, kurumsal gözükmek ve müşterilerinize iyi hizmet verebilmek ( sitede doğabilecek problemler ile mahçup olmamak ) için özel yazılım tercih edilebilir. 

Özel kodlama Microsoft ASP.net teknolojisi kullanılarak, çok hızlı ve güvenli Microsoft veri tabanı ile koordineli çalışır. Hazır sistemler ücretsiz veri tabanı kullanırlar. Daha yavaştır ve yıl içinde daha çok sorun çıkarma olasılıkları vardır ( Site açıldığında bağlantı kopması ve sitenin belli bir süre çalışmaması vb. )

Özel kodlama sayesinde üst düzey optimizasyon yapılabilir. Her satırı tarafımızca yazılır ve istediğimiz oynamaları, değişiklikleri, ihtiyaç doğrultusunda yazılım yapılabilir. Projenin olabildiğince hızlı çalışması için kaliteli yazılım yapılır ve her satırına dikkat edilir. Veri tabanına gerektiği kadar bağlantı açılır ve en azda tutularak sitenin hızının arttırılması sağlanır. Hazır sistemlerde, satın alınan hazır yazılımın, yazılımı yazan kişinin kalitesi oranında kaliteden bahsedilebilir. Bununla birlikte, projeye özel değil, genel bir yazılım yapıldığından optimizasyon konusu ve sitenin özel yazılıma göre daha yavaş çalıştığı gözlenmektedir ( ücretsiz veri tabanı ve veri tabanına bağlantı sayısının çokluğu vb etkilerden ötürü )

Özel kodlama daha maliyetlidir ve yazılımı daha uzun sürer, daha güvenilirdir. Sistemsel güncelleme gerektirmez. Hazır sistemler daha ucuz, tasarımları daha basittir. Güncelleme yapılmadığı takdirde sisteme virüs ve saldırılarda hızlıca site saldırıya uğrayabilir.

Özel kodlama üzerine alınan SEO hizmeti %99’a kadar etki etmekteyken, hazır yazılımlarda bu oran %75-80 ’lere kadar çıkmaktadır. Rakiplerle internette bulunma rekabetine girildiğinde, izmirweb.com’un yaptığı siteler, hazır yazılım ile her zaman bir kaç adım önde olmaktadır.
 

Sosyal Medyada Paylaş:
izmir web tasarım