Blog

İzmir SEO Danışmanlığı

Günümüzde artık internet sitelerinin kurulumuyla müşteri kitlesinin artırılması önemli bir hal almıştır. Fiziksel bir işletme için mekana gelecek müşteriler oldukça önemliyken, dijital bir işletme için de aynı şekilde müşteri gelmesi önemlidir. Pek çok internet sitesinin kurulumundan itibaren Google tarafından tarandığı bilinmektedir. Bu taramalara hazırlıklı olmanın genel adı “Search Engine Optimization” yani arama motoru optimizasyonu olarak geçer.

İnternet işletmelerinin veya pazaryerlerinin en büyük önem verdiği konulardan birisi reklam ve Google tarafından tanınıyor olmaktır. İnternet sitelerinin Google tarafından tanınmaması, büyük sıkıntılara ve müşteri kayıplarına yol açar. Her site Google tarafından denetlendiğinden bu durumu işletmenin lehine çevirmesi önemlidir. Burada ise arama motoru optimizasyonu devreye girer. Bu kavram genel olarak internet sitesinin Google taramalarına karşı optimize edilmesi anlamına gelir. Arama motoru devi olan Google, internet sitesinin durumuna, içerisindeki içeriklerin özgünlüğüne, kod düzgünlüğüne ve optimizasyonuna direkt olarak bakar. Google robotları, düzgün bir şekilde SEO uyumu yapılmış sitelerin notunu yüksek vererek ilk sayfalara çıkmasına yardımcı olur.

İlk sayfaya çıkabilmek, her işletmenin hayalidir. Bir internet sitesinin spesifik bir konu hakkında arama yapıldığında ilk sayfada çıkabilmesi SEO uyumunun yapılmış olmasıyla ilgilidir. Tüm dijital platformlar, internet siteleri ve e-ticaret siteleri gibi web sayfaları, bu konuya önem verir. Bunların dışında internet üzerinde yayılmak isteyen fiziksel bir işletme de SEO danışmanlığı alabilir. Örneğin halı satan bir işletme, bölgesinde halı arayan kişilerin Google sayfalarında ilk sırada çıkmak istemektedir. Bu durumda;

  • SEO danışmanlığı ile internet sitesindeki kodların ayarlanması,
  • Ön ve arka yüz optimizasyonunun yapılması,
  • Görsellere SEO uyumlu isimler verilmesi
  • Blog bölümünün oluşturulması ve halılar hakkında özgün içeriklerin hazırlanması
  • Meta descriptionların her sayfa için hazırlanması vb.

Bu gibi özelliklere dikkat edilerek halı işletmesinin internet sitesinde birinci sıraya çıkartılması zor değildir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta halı kelimesidir. Kelimeler SEO için çok önemlidir. Anahtar kelime denilen bu kelimeler, işletmeyi tanıtan sihirli kelimelerdir denilebilir. Bu anahtar kelimeleri kullanan başka işletmeler de olduğundan rekabet yüksektir. Burada ise SEO danışmanlığının yapacağı stratejiler belirleyici olacaktır.

Neden SEO Danışmanlığı Almalıyım?

İnternet sitenize hit kazandırmak, müşteri çekmek veya satış yapabilmek için İzmir SEO danışmanlığı hizmeti idealdir. Çünkü SEO danışmanlığı sayesinde karlılık oranlarınız artar, sitenize gelen ziyaretçiler çoğalır veya e-ticaret sitenizdeki satış hacminiz artar. Google’a sektörünüzle ilgili kullanıcılar anahtar kelime yazdığında ilk sırayı almak, bir işletme için önemli olmalıdır.

İzmir SEO danışmanlığı bu nedenle fark yaratan bir SEO stratejisi yürütür. Pek çok alanda bir çok markayı ve yerel işletmeyi Google’da ilk sıralara çıkartarak rahatlıkla müşteri elde etmelerini sağlayan İzmir SEO danışmanlığı hızlı, pratik ve dinamik ekibiyle en iyi hizmeti sunar.

Sosyal Medyada Paylaş:
izmir web tasarım