Blog

Web sitesi yaptırmadan önce mutlaka dikkat edilmesi gereken 5 madde

Belki de ilk defa web sitesi yaptıracaksınız ve nereden başlayacağınızı bilmiyorsunuz. Verdiğiniz para ile hayal ettiğiniz kaliteli hizmeti alabilmek için bu maddelere mutlaka dikkat edin!

1- Hangi programlama dilinde yazdırmalı?

Wordpress gibi hazır sistemler ile 1 gün içinde bir web sitesi yapılabilir. Bunun hem yararları hem de zararları olabilir. 

Avantajları :
1-Web sitenizin hazırlanması daha kısa sürer
2-Wordpress bilen sayısı çok olduğundan, firmanız ile problem yaşasanız bile, destek için başka bir kişi yada firmayı hızlıca bulabilirsiniz.

Dezavantajları :
1-Özgün yazılımlara göre genelde daha yavaş ve ağır çalışır.
2-Gerekli güncellemeler yapılmadığında sitenizin virüs yediğine şahit olabilirsiniz.

Peki biz ne öneriyoruz? 
Bunun cevabı duruma göre değişiyor. Web sitem olsun da nasıl olursa olsun diyorsanız, en iyi çözüm en ucuz ve hızlı olanıdır. Eğer kurumsal ve profesyonel bir çözüm arıyorsanız, projenize özgün analizi yapılmış, optimizasyonlu yazılım hem daha güvenli olur, hem de daha hızlı çalışır.
Biz asp.net Csharp (C#) ve veri tabanı olarak Microsoft SQL kullanıyoruz. Facebook'un php ile yazıldığını düşünürsek, farkı yaratan programlama dili değil, yazılım yapan kişinin kodlarla nasıl oynadığı daha çok önem taşımaktadır.

2- Çalışacağınız kişi bugüne kadar neler yapmış, kimlerle çalışmış?

Genelde firmaların sitelerinde yaptıkları tasarımların referansları vardır. Teker teker sitelerde en az 40 saniye harcayın. Eğer tasarımlardan en az 4 tanesi hoşunuza gittiyse web sitesi sahiplerini arayın ve web tasarım firması hakkında bilgi alın. 

Bununla birlikte referanslar sayfasında olabildiğince tarihsel olarak geri gidin ve sondan 3 referansı arayın. Eğer firma hakkında "Bizimle artık ilgilenmiyorlar" diyorlarsa dikkat, 6 ay sonra artık sizinle de ilgilenmeyebilirler.

3- Tam olarak neye ihtiyacınız var? Web danışmanıdan yardım almak işe yarar mı?

"Yazılımın sonu yoktur" diye bir tabir vardır. Web sitesinde bu da olsun, şu modülü de ekleyelim derken gerçekten ihtiyacınız olmayan bir ürüne, gereksiz bir maaliyet ile sahip olursunuz. Peki internet sitesinde neye ihtiyacınız olduğunu tam olarak nasıl anlayabilirsiniz? Web danışmanı size bu anda çok büyük fayda sağlar. 

  • İhtiyacınız olan ürünü projelendirir
  • Olması gereken ücreti ödemenizi sağlar
  • Size en uygun ücret / firma karşılaştırmasını yapar ve işlemleri sizin için takip eder.

Bu sayede başınıza muhtemel gelebilecek sorunları profesyonel kişiye devretmiş olursunuz. (Web danışmanlığı için bizimle iletişime geçebilirsiniz.)

4- Teklifler arasında ki fiyat farkları

Bu sektörde fiyatlar arasında inanılmaz bir uçurum vardır. Bazısı 500 TL'ye site yaparken, diğerleri aynı siteyi 5000+ TL'ye yapabilirler. Peki bu durumda kime yaptırmalı? Burada ki en önemli konu sizin hizmetten ve web sitesinden ne beklediğinizdir. Farklılaşma ve Kalite detaylarda saklıdır! 1500TL'den daha aza ücrete site yapan firmaların bu detayları gözden kaçırma ihtimali çok yüksektir. Sonuçta elinizde bir siteniz olabilir ama sizi tatmin etmeyebilir. 

Diğer bir olasılık, günü kurtarmak için çabalanan efordan dolayı ileri ki günlerde sizinle ilgilenecek zaman bulamayabilir.Bize sorarsanız temel bazda ihtiyaçları karşılayan kaliteli bir web sitesi sahip olmak için 2000 ve üzeri teklifleri değerlendirmeniz daha sağlıklı olur. Bununla beraber, eğer istediğiniz bir çok hizmet varsa, bu fiyat yükselebilir.

5- Fiyat pazarlığı

Hizmet sektöründeki kişiler genelde hakettiği ücreti sizden talep ederler. Eğer muhattap olduğunuz kişi size çok ticari bir kişilik gibi gözükmediyse, fiyatta pazarlık yapmamanızı tavsiye ederiz. Aksi halde sitenizi yapan kişinin enerjisi düşerse, yapılan işin kalitesi de o derece düşebilir.

Müşterilerimizin %90'nı ile tanışma nedenimiz, maalesef daha önce ödemelerini yaptıkları halde  istedikleri hizmeti alamamış ve boşa zaman ve para kaybı yaşamış kişi ve kurumlar olmasıdır. Bu yazımızı paylaşmamızın tek nedeni, bu yüzde oranını düşürmek ve bilinçlendirmektir.

Sosyal Medyada Paylaş:
izmir web tasarım